Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

A babakötvényről részletesen


Frissítve: 2021-10-06 11:10:24 Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

Gratulálunk gyermeke születéséhez! Amennyiben gyermeke még nem töltötte be a 18. életévét, magyar állampolgárságú vagy 2017. június 30. napja után született, - a számlanyitáskor Magyarország területén kívül élő legfeljebb 18 éves -, olyan nem magyar állampolgárságú gyermek, aki „Magyar igazolvánnyal” rendelkezik ÉS a lakóhelye szerinti szomszédos állam a magyar állampolgárság felvételét az ottani állampolgárságától való megfosztással sújtja (utóbbi esetben a támogatást igényelni kell), akkor máris jogosult egy 18 éves korban felhasználható állami életkezdési támogatásra, melynek neve babakötvény. A támogatásra jogosító babakötvény kezdő állami támogatásának összege 2006-ban gyermekenként 40.000 Ft, az azt követő években pedig 42.500 Ft. Ez a kezdő állami támogatás nem jár a 2006. január 1-je előtt született magyar állampolgárságú és a fent említett feltételekkel 2017. július 1-je előtt született, nem magyar állampolgárságú gyermekeknek, de a babakötvény minden más kedvezménye és további állami támogatása azonban 2012. október 1-től számukra is biztosított. Talán még mindig sokan úgy gondolják, hogy a babakötvény egy negyvenezer forintos egyszeri állami támogatásból áll, pedig az állami támogatás ennél sokkal több is lehet (főként, ha a szülők is hozzátesznek befizetéseikkel).

A babakötvényről részletes információk az alábbi oldalainkon szerezhetők:

Alap információk
A babakötvény előnyei
Igényléssel kapcsolatos információk
Start-számlanyitás, szolgáltató váltás és ezek nyomtatványai, igazolásai
Egyéb nyomtatványok
Mennyit ad az állam és mellé mennyi pénz gyűjthető?
Kedvezmények
Lejárat előtti hozzáférés
A babakötvény lejáratkori felhasználhatósága
A babakötvény törvényi háttere
Kitekintő - egyéb babakötvényhez hasonló magyarországi önkormányzati életkezdési támogatások, valamint egy kis babakötvény történelem

A Babakötvény kalkulátor a Babakotveny.info portál olyan egyedülálló szolgáltatása, melynek segítségével kiszámíthatja, hogy a babakötvényből gyermeke 18 éves életkorában mekkora összeg vehető fel az Ön (vagy más) támogató befizetéseivel, vagy anélkül.

Ezen kívül további információkat, cikkeket, linkeket is találhat a Babakotveny.info portál főmenüjében.

Köszönjük érdeklődését!

Kellemes barangolást kívánnak Önnek a babakötvény portálon:

a Babakotveny.info üzemeltetői

Ajánljuk szíves figyelmébe!

A Babakotveny.info portált a Bankkártya.hu portál szerkesztősége üzemelteti.

A Babakotveny.info portál a magyar államtól és a babakötvény mögötti Start-számlát vezető pénzügyi szolgáltatóktól független kereskedelmi portál. Az üzemeltetők célja a babakötvénnyel kapcsolatos pártatlan és teljes körű tájékoztatás. Az üzemeltetők költségeiket a portál hirdetési és egyéb kereskedelmi bevételeiből fedezik. 2012. október elseje óta, amikor az állam megszüntette a piaci versenyt a babakötvény mögötti Start-számlákat vezető szolgáltatók között, a Babakotveny.info portál mindenféle bevétel nélkül, önkéntes társadalmi munkában működik.

© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses