Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

Állami babakötvény kamatok


Frissítve: 2021-10-10 20:17:09 Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

Amennyiben Ön nem nyit Start-számlát gyermekének, hanem a Magyar Államkincstár életkezdési letéti számláján hagyja a babakötvényhez kapcsolódó állami támogatás(oka)t, akkor a Magyar Államkincstár egészen a gyermek felnőtté válásáig ezen a számlán tartja nyilván a gyermeknek járó állami támogatásokat és azok kamatait.

A Magyar Államkincstár évente az inflációval megegyező mértékű kamatot ír jóvá a kincstári életkezdési letéti számlán levő összeg után.

A Kincstár évente egyszer, az év végén írja jóvá a kamatokat.

A kincstári Start-számlák mögötti kamatok az alábbi oldalon találhatók:
https://www.allampapir.hu/kamatok/BABA
Ezek közül a kincstár minden gyermeknél abba a Babakötvény nevű állampapírba fektet, amelyik az adott gyermek 19 éves korában jár le. Minden beérkező jóváírásból 1 forint alapcímletű Babakötvény értékpapírokat vásárolnak.

Amennyiben gyermeke babakötvényét a kincstári számla helyett valamely pénzügyi szolgáltatónál vezetett Start-számlára kívánja helyezni, javasoljuk, hogy olvassa el a Kiemelt ajánlatok Önnek és gyermekének vagy a Start-számlák a hitelintézeteknél oldalakat.

Ha arra kíváncsi, hogy hogyan gyarapodhat a már megnyitott vagy megnyitni tervezett Start-számlája, akkor válassza a Babakötvény kalkulátor oldalt!

© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses