Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

Start-számlák a hitelintézeteknél


Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

Babakötvény áttekintő - a lényeg, röviden, illetve A babakötvényről részletesen, továbbá a Babakötvény kalkulátor főmenüpontokban láthatjuk, hogy a babakötvény esetében sokkal többről is szó lehet, mint egy negyvenezer forintos állami támogatásról (főként ha a szülők is hozzá szeretnének járulni a babakötvény gyarapodásához), érdemes tehát megfontolni, hogy nyitunk-e Start-számlát, vagy a Magyar Államkincstár életkezdési letéti számláján hagyjuk a babakötvényt.

A babakötvény mögötti Start-számlát az egyes pénzügyi szolgáltatók (bankok, takarékszövetkezetek, befektetési szolgáltatók és a kincstár) eltérő feltételekkel vezetik. A pénzügyi szolgáltatók az állam által megszabott feltételeken belül, de a verseny miatt eltérő feltételekkel kínálják a Start-számla nyitását és vezetését, sőt vannak olyan szolgáltatók, amelyek valamilyen kedvezménnyel vagy plusz szolgáltatásokkal igyekeznek magukhoz csábítani a babakötvényre jogosult gyermekek szüleit. Ez a verseny 2012. október 1-jén azonban lezárult, így ha egy ezt megelőzően nyitott Start-számla vezetési feltételei romlanak, a szülők (illetve szülei engedélyével 16 éves korától a gyermek) csak a Magyar Államkincstárhoz helyeztetheti át a Start-számlát.

A Babakotveny.info minden egyes fellelhető információt közread az egyes pénzügyi szolgáltatók Start-számla vezetési szolgáltatásával kapcsolatban, sőt, szerkesztőségünk MINDEN szolgáltatóval (azzal is, amelyikről egyáltalán nem lelhető fel semmilyen információ, de szerződést kötött a Magyar Államkincstárral Start-számla vezetésére) felvette a kapcsolatot az adatok pontosítása, hitelesítése végett. Az alábbiakban megtalálhatja azon szolgáltatók Start-számla vezetési kínálatát, feltételeit, akikről bármilyen információt sikerült beszereznünk, illetve akik válaszoltak megkeresésünkre.

FONTOS! Amennyiben Ön nem talál a felsorolásban egy Magyar Államkincstárral Start-számla vezetésére szerződött pénzügyi szolgáltatót, akkor az a Babakotveny.info portál indulásakor nem szerepeltetett semmilyen adatot a Start-számla vezetési szolgáltatásáról az interneten, ÉS nem is válaszolt a Babakotveny.info szerkesztőségének előbb elektronikus, illetve papír alapú megkeresésére sem, holott adataik megjelentetése díjmentes.

Most a magyarországi pénzügyi szolgáltatók, azaz bankok, takarékszövetkezetek és befektetési szolgáltatók babakötvény mögötti Start-számla vezetésére vonatkozó kínálata, feltételei következnek (választás előtt javasoljuk az ÖSSZES ajánlatot áttekinteni, vagy szűrjön az adatbázisból az Önt érdeklő feltételek alapján!!!).

Figyelem! Alapvető állami feltétel, hogy a Start-számlával összefüggésben felmerülő költségek miatt (megbízási díj, számlavezetési díj, jutalék stb. címen) a Start-számlát vezető pénzügyi szolgáltató évenként és gyermekenként a Start-számla éves átlagos állománya legfeljebb 1 százalékának megfelelő díjat számíthat fel - ez a 18. születésnap betöltéséig érvényes! Annak betöltését követően a korlátozás megszűnik, így a díj akár nőhet is. További szabály, hogy ezek az ajánlatok már csak a meglévő ügyfeleknek szólnak, hiszen 2012. október 1-től új Start-számla nyitás csak a Magyar Államkincstárnál lehetséges és kizárólag a kincstárhoz lehetséges számlát is áthelyezni.

A Start-számlán lévő követelés az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosított termék, vagy állampapír esetén a magyar állam garantálja a kifizetést. A betétbiztosításról itt olvashat részletesen: http://www.oba.hu.

Tekintettel arra, hogy nagy számú Start-számla termék (jelenleg 105 db.) közül választhat, a teljes lista mellett segítünk Önnek néhány szempont szerint szűrt listával is megtalálni a leginkább megfelelő Start-számlát.
Válasszon az alábbi linkek közül a megfelelő kigyűjtéshez:

TELJES LISTA ABC sorrendben
Kiemelt ajánlataink
On-line igényelhető számlák
Akciós ajánlatok
Banknevek szerint A-F
Banknevek szerint G-P
Banknevek szerint R-Z
Díjmentes számlavezetés az első évben
Díjmentes számlavezetés a második évben
Díjmentes számlavezetés a második évet követően
Kamatozás szerinti sorrend
Számlavezetés megyék szerint
Számlavezetés régiók szerint© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses