Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

Hírek

Duplájára növelhető 2022-től a befizetések utáni állami támogatás összege a babakötvényben


Megjelent: 2021-11-29 06:00
Utolsó módosítás: 2021-11-29 06:00:00
Hozzászólások: 0 db. - mondja el véleményét!
Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

A babakötvény egy olyan konstrukció, mely minden magyar állampolgárt megillet, aki 18 év alatti magyar állampolgárságú vagy 2017. június 30. napja után született, Magyarország területén kívül élő olyan, - a számlanyitáskor legfeljebb 18 éves - gyermek, aki „Magyar igazolvánnyal” rendelkezik ÉS a lakóhelye szerinti szomszédos állam a magyar állampolgárság felvételét az ottani állampolgárságától való megfosztással sújtja.

A babakötvény kalkulátorral pontosan kiszámolható, hogy mekkora összeg gyűjthető össze a szülők, nagyszülők által, gyermekük javára, annak 18 éves koráig, ha félretesznek a számára.

A babakötvény nevű állami támogatásnak több eleme van, a kamatadó-mentesség a pénzgyűjtési időszakban, a teljes adómentesség a babakötvény felvételekor, az inláció+3 százalékos éves hozam, mely kimagasló a kockázatmentes befektetési lehetőségek piacán, és a most bővített befizetések utáni állami támogatás, mely 2022. január 1-től érvényes.

Eddig a befizetések után 10%, de legfeljebb évi 6000 forint volt ez a támogatási összeg, ez most évi 12 ezer forintra nő. Ezzel gyermekenként már nem havi 5 ezer, hanem már havi 10 ezer forintra nő az az összeg, mellyel optimálisan használható fel ez az állami támogatás, azaz a kockázatmentes befektetési lehetőségek közül immáron a havi első 10 ezer forintig lesz a legjobb a pénzt babakötvénybe fektetni és csak afelett bármi másba, ami szintén lehet a babakötvény.

Varga Mihály pénzügyminiszter az alábbi posztban jelentette be a hírt 2021. november 11-én.

A bejelentés szövege az alábbi: "Jó hír a gyermeket nevelő családoknak, duplájára emeljük a Babakötvények után járó állami támogatás összegét – erről döntöttünk ma a Gazdasági Kabineten.

A Babakötvényben havonta bármekkora összeg félretehető, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék. Az állam ehhez nyújt még további maximum 6 ezer forint külön támogatást is minden évben.

Ez az összeg növekszik a mai döntéssel 12 ezer forintra, amely a jövő évtől a meglévő és az új ügyfelekre is vonatkozik."

© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses