Médiaajánlat :: Elérhetőségünk :: Partnereink
105 db. Start-számla:

Hírek

Megújul a Magyar Államkincstár internetes kereskedési felülete, a WebKincstár


Megjelent: 2013-02-26 08:51:01
Utolsó módosítás: 2013-02-26 08:51:01
Hozzászólások: 0 db. - mondja el véleményét!
Betűméret csökkentése Betűméret növelése Nyomtatható változat Küldje el ismerősének!

Megújul a Magyar Államkincstár internetalapú értékpapír-kereskedési rendszere, a WebKincstár, amely már angol nyelven is elérhető - közölte az államkincstár az MTI-vel.

A Magyar Államkincstár folyamatosan fejleszti az állampapír-forgalmazáshoz kapcsolódó szolgáltatásainak színvonalát, ezen belül is kiemelt helyet foglal el a a WebKincstár megújítása. A fejlesztés következő lépcsőjeként február 15-től áttekinthetőbbé válnak a befektetési folyamatok, továbbá a devizakülföldi befektetők már angol nyelven is használhatják a WebKincstár szolgáltatásait a Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (PEMÁK) kapcsolatos tranzakciók lebonyolítására.

Az internetes kereskedési felület megújítási folyamata március közepére zárul le, aminek eredménye egy egyszerűen kezelhető, ügyfélbarát WebKincstár-felület lesz.

Az államkincstár a közleményben emlékeztet, hogy a pénzmosás megelőzéséről szóló jogszabályi előírások miatt az új ügyfeleknek egy alkalommal, a szerződéskötéskor meg kell jelenniük valamelyik Állampénztári Irodában. A fejlesztések révén azonban a szerződéskötést követően az ügyfelek akár otthonról is intézhetik befektetési ügyeiket a WebKincstáron keresztül.

A Magyarországgal szomszédos országok állampolgárai tavaly december 20. óta vásárolhatnak a hároméves futamidejű, változó kamatozású Prémium Euró Magyar Államkötvényből, de a kiszolgálás eddig csak magyar nyelven történt.

Az elsősorban lakossági értékesítésre szánt, de bel- és külföldi intézményi befektetők számára is elérhető, az uniós inflációhoz kötött kamatozású devizakötvény értékesítését 2012. november 23-án kezdték meg. A PEMÁK-ot eredetileg 200 millió euró értékben hirdették meg, a nagy kereslet miatt azonban többször felemelték az értékesítési keretet, legutóbb az idén januárban egymilliárd euróra. Január közepére ez a mennyiség is elfogyott, így az Államadósság Kezelő Központ új sorozatot indított, az első sorozat értékesítését pedig lezárta.

Forrás: MTI

© Bankkártya Kft. - Minden jog fenntartva!    Jogi nyilatkozat    Technikai információk    Elérhetőségünk
. email addresses